Corona update 13 juni 2020

Corona update 13 juni 2020

Coraona update 13 juni 2020

Maandag mogen dus de toiletten en douches weer open. Volgens het RIVM is het gebruik van sanitaire gelegenheden dus gewoon veilig.

Goed nieuws voor alle campingeigenaren en fanatieke kampeerders. Na het weekend mogen sanitaire voorzieningen op campings weer open. Maar hoe veilig is zo'n openbaar toilet in coronatijd?

Lange tijd bleven sanitaire voorzieningen dicht als voorzorgsmaatregel. Kamperen mocht, maar alleen als er een privévoorziening beschikbaar was. Dat was aan de ene kant ontmoedigingsbeleid om verkeer van grote groepen mensen te voorkomen. Aan de andere kant waren daar natuurlijk de directe gezondheidsrisico's bij het gedeelde gebruik van de sanitaire voorzieningen.

Maar moeten campinggasten zich zorgen maken als ze na het weekend gaan douchen of naar de wc gaan op hun vakantieadres? Het RIVM stelt gerust: ,,De kans dat het coronavirus zich verspreidt via het gebruik van een gemeenschappelijke douche of toiletruimte op een camping is heel erg klein", laat een woordvoerder weten.

,,Het virus kan wel aanwezig zijn in ontlasting of urine, maar er is geen bewijs voor besmetting via een toilet. Het virus wordt overgedragen via kleine druppeltjes die vrijkomen bij hoesten en niezen door een besmette persoon. Houd daarom altijd afstand van anderen en was regelmatig goed je handen, ook bij het verlaten van het douche- of toiletgebouw."

Tot slot wijst het RIVM op de verantwoordelijkheid van campings om publieke toiletten en doucheruimtes regelmatig schoon te maken volgens de algemene hygiënerichtlijn. ,,En er moet goed gelucht worden."

Veiligheidsregio Haaglanden geeft een aantal tips voor het zo schoon mogelijk houden van het sanitair. ,,Reinig de handcontactpunten regelmatig met een allesreiniger. Doe dit bij voorkeur met een allesreiniger uit een sprayflacon en papieren doekjes die geschikt zijn voor éénmalig gebruik. Zorg voor een handenwasgelegenheid met water, vloeibare zeep, wegwerphanddoekjes en een afvalbak. En ook bij de sanitaire voorzieningen is het belangrijk dat er 1,5 meter afstand bewaard kan worden."

Zeep

Daarnaast wijst Veiligheidsregio Haaglanden nog op het verschil tussen schoonmaken en desinfecteren. ,,Schoonmaken doe je met water en schoonmaakmiddel. De zeep in het schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat het vuil waarin zich bacteriën en virussen bevinden, loskomt van het oppervlak en verwijderd kan worden. Met een desinfectiemiddel maak je niet schoon. Een desinfectiemiddel is bedoeld om micro-organismen te doden of te inactiveren, waarbij het aantal teruggebracht wordt tot een aanvaardbaar niveau."

 

Corana update 9 juni 2020

Eindelijk.....................zoals het er nu naar uitziet hebben regering en Outbreak Managment Team besloten dat sanitairgebouwen op campings weer met aanpassingen open mogen. De aanpassingen zullen we bij het sanitairgebouw en de Doos inzichtelijk maken. 

Corona update 4 juni 2020

Waarom, mevrouw Keijzer, meneer Rutte, meneer Grapperhaus en meneer De Jonge?

Waarom

stimuleert u verkeersstromen naar andere landen waar Nederlanders in contact komen met andere bevolkingsgroepen en kunnen Nederlanders in Nederland niet naar een camping?

Waarom

bent u zo druk met het op gang brengen van buitenlandse vakanties en openen van grenzen, terwijl u de recreatieondernemers in eigen land in de kou laat staan?

Waarom

mag het gemeenschappelijk sanitair in de recreatiesector niet worden geopend?

Waarom

mogen wel overal publieke en private gemeenschappelijke toiletvoorzieningen geopend zijn zoals toiletten in gemeentelijke parken, op stranden, in de horeca, warenhuizen en tankstations en niet bij campings?

Waarom

vroeg u de sector uitgebreide veiligheidsprotocollen te ontwikkelen, onder andere voor sanitairgebouwen op campings en mogen ze niet open terwijl ze glansrijk voldoen aan de richtlijnen?

Waarom

denkt u dat het openstellen van campings leidt tot toename van reisverkeer terwijl mensen met de auto gaan, een paar dagen verblijven en weer naar huis gaan, dit in tegenstelling tot dagverkeer?

Waarom

worden senioren die niet afhankelijk zijn van schoolvakanties en juist in het voorseizoen willen kamperen gedwongen uit te wijken naar het hoogseizoen, waardoor de drukte alleen maar toeneemt en er juist geen door u gewenste spreiding plaatsvindt?

Waarom

draagt u zo dus bij aan de toename van de drukte en de pieken in het hoogseizoen terwijl de sector in het kader van de veiligheid juist spreiding wil in tijd?

Waarom

begrijpt u niet dat recreatiebedrijven juist veel meer ruimte en rust bieden in de veilige buitenlucht waardoor de binnensteden en het openbaar vervoer worden ontlast?

Waarom

opent u niet per heden de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings en groepsaccommodaties om ondernemers in onze sector óók de kans te geven om te overleven?

Waarom

vindt u plassen en poepen in de bosjes blijkbaar niet erg en doet u niet iets aan minder vervuiling van de openbare ruimte?

Waarom

begrijpt u niet dat het sanitair op campings uitermate hygiënisch is en meer dan frequent wordt schoongemaakt?

Daarom leggen we het u nog één keer uit

Voor ondernemers in de watersport en recreatie is deze coronaperiode extra frustrerend. Vanwege het seizoenskarakter moet hun omzet juist worden gevonden in deze periode. En juist in deze periode kunnen veel ondernemers nog steeds niet volledig open. In de meest recente Kamerbrief schrijft u dat het gemeenschappelijk sanitair op recreatiebedrijven niet open kan. Wel het sanitair bij de pomp, op het strand, in het warenhuis, maar niet op een recreatiepark waar in tegenstelling tot andere plekken gewerkt wordt met strenge veiligheids – en hygiëneprotocollen.

Vanavond geeft u weer een persconferentie. De verwachting is dat u daar ook wat zegt over toerisme. De Schengen-landen lieten al weten wat hun routekaart is om buitenlandse gasten te ontvangen. In ons land kunnen eigen binnenlandse gasten op dit moment bij veel bedrijven nog niet eens ontvangen worden. Het gevolg is dat onze ouderen straks samen met jonge gezinnen en buitenlandse gasten in een relatief korte periode tegelijkertijd op hetzelfde recreatiebedrijf zitten. Uw coronamaatregelen werken op de langere termijn compleet averechts.

Wij vragen u met klem de sluiting van gemeenschappelijk sanitaire voorzieningen bij duizenden recreatieondernemingen opnieuw te beoordelen. Stelt u uzelf eens de volgende vragen: waar kunnen onze burgers in de komende zomermaanden het meest veilig verblijven? Op welke manier kunnen we inwoners de mogelijkheid bieden om gezond te recreëren, waarbij het gevaar op besmetting en reproductie het kleinste is?

Wij geloven dat wij met onze bedrijven, waar veiligheid, buitenlucht, ruimte en gastvrijheid centraal staan Nederland een ontspannen en gezonde plek kunnen bieden.

Stel onze bedrijven nu open!

Onze ondernemers, met een streng protocol in de hand, zijn er klaar voor!

Met gastvrije groet,

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON

 

Coraona updat 25 mei 2020

Een hele kleine versoepeling voor onze gasten. Vanaf vandaag mag u 2 bezoekers ontvangen. Dus 1 zoon of dochter met partner of 1 vriendenstel. 

Corona update 7 mei 2020

The soap continues...........De hele recreatiebranche is gisteren ontploft na de woorden van Rutte over de opmerking dat campings wel open mogen maar dat sanitair gebouwen op campings pas op 1 juli open mogen. Vooral het ontbreken van een onderbouwing waarom overal wel toiletten etc. open mogen en op campings niet. Dit is niet te rijmen. Brancheorganisatie Recron is daarom vandaag ook aanwezig bij de bijeenkomst van de veiligheidsregio's in de hoop deze er van te doordringen dat er echt eerder versoepelingen moeten worden doorgevoerd. Elke campinghouder is bereid allerlei voorzorgsmaatregelen te treffen om de 1,5 meter te garanderen om de sanitairgebouwen eerder te kunnen openen. Op deze manier missen alle caminghouders die het in een relatief korte periode moeten verdienen, de boot. Er zijn allerlei maatregelen te verzinnen om de druk op het sanitair zo laag mogelijk te houden. Juist nu gefaseerd open gaan zou de stroom reguleren terwijl opening op 1 juli een enorme run zou betekenen met alle gevolgen van dien. 

Gelukkig zijn er bij ons veel gasten die zich door het ontbreken van ons sanitair niet laten tegenhouden om heerlijk te komen genieten. Zij doen massaal aan omdenken: "ze genieten van wat er wel is en accepteren wat er (voorlopig) niet is".

Als er ergens veel ruimte is dan is dat wel op onze natuurcamping met omgerekend 1000 m2 ruimte per plaats bij volledige bezetting. En uiteraaard is er dus door deze Coronacrisis geen sprake van volledige bezetting. 

Corona update 29 april 2020

Er gloort een sprankje hoop aan de horizon met een grote MAAR………. Lees eerst zorgvuldig de hele update !

We vinden het een hele stap maar zijn ervan overtuigd dat onze groep vaste gasten zo stabiel en verstandig zijn dat we dit aandurven. 

Tenzij we terug gefloten worden, hebben we zojuist begrepen dat er een hele kleine versoepeling door de veiligheidsregio is gedaan.

Dit is vast een stap in de goede richting maar uiteraard moeten alle maatregelen zoals die al van kracht waren zonder uitzondering gevolgd worden. Verderop in deze update zullen we ze nog een keertje benoemen.

Voor  gasten  hebben we begrepen dat het is toegestaan - om zo lang met de nodige beperkingen - open te gaan. Er is wel degelijk een grote MAAR……….en dat is dat het sanitair absoluut niet geopend mag zijn. Zelfs geen enkel toilet.

Dus als u het geen bezwaar vindt om gebruik te maken van het sanitair in uw eigen caravan dan is het toegestaan om vanaf morgen 10.00 uur op te bouwen etc. U kunt dus niet douchen en geen gebruik maken van een gezamenlijk toilet. Vanaf morgen staat er water op de waterputten en aan de buitenzijde van het toiletgebouw. Wij hebben de chemische toiletstortpunten naar buiten gebracht dus hier kunt u uw chemisch toilet ledigen en omspoelen. Doe dit erg hygiënisch en zorg dat degene die na u komt een zuivere stortplaats heeft. Uiteraard zullen we zelf vaak deze plaatsen extra schoon maken. We begrijpen dat de situatie niet ideaal is, maar veiligheid voor alles. 

Alleen als u volledig meewerkt, kunnen we dit samen doen. Lees dus nogmaals alle regels die hieronder vermeld staan allemaal. Er zijn een aantal nieuwe bij gekomen. 

*** Er kunnen controles uitgevoerd worden door handhavers.  Als er afwijkingen van deze regels plaats vinden kunnen we alsnog gesloten worden en/of boetes ontvangen.

 1. Als u ziekteverschijnselen heeft zoals hoesten, benauwdheid, koorts etc. mag u absoluut niet uw huis verlaten en dus ook niet naar de camping komen. Neem dit serieus zodat u anderen niet in gevaar kunt brengen. Bij geringe twijfel, blijf dan thuis.
 2. Ook als u zichzelf tot een risicogroep beschouwt, verzoeken we u met klem uw komst voorlopig uit te stellen.
 3. Neem overal 1,5 meter afstand van uw mede gasten, schud geen handen en knuffel niet, ga niet bij elkaar op de koffie of borrelen. Neem continu de afstand van 1,5 meter in acht. 
 4. Mocht u onverhoopt toch hoesten of niezen, doe dit dan zoals geadviseerd in uw ellenboog en was direct uw handen grondig.  Als u ziet dat er te veel andere gasten buiten bij het sanitair zijn, wacht dan op gepaste afstand tot er meer ruimte is.
 5. Was vaak uw handen. Buiten staat een tafeltje met zeep. Was verder uw handen bij elk contact met knop, deurklink, en kraan minimaal 20 seconden grondig. Er zullen uiteraard zeeppompjes buiten het sanitair staan. 
 6. Alléén ingeschreven gasten, krijgen toegang tot het landgoed. U mag géén bezoekers ontvangen. In geval u hulp nodig heeft, mag dit maximaal met 1 of 2 personen en dan zonder gezin. Wij kunnen hier geen uitzondering op maken. Dus ook thuiswonende kinderen die niet ingeschreven staan, kunt u niet ontvangen. We doen dit allemaal voor de algehele veiligheid dus alstublieft communiceer dit duidelijk met uw geliefden en vrienden. 

 7. In de receptie verzoeken we u zo kort mogelijk binnen te zijn. Ga altijd buiten staan op 1,5 m.  als u met iemand praat.
 8. Bij de WIFI ruimte verzoeken we u voorlopig buiten plaats te nemen zodat u die 1,5 meter afstand kunt houden.
 9. Uiteraard zullen wij zelf nog vaker schoon maken als u van ons gewend bent en alle contactpunten extra behandelen, extra ventileren, en alles wat nodig is om de risico's te beperken. Daar we altijd zelf schoonmaken en dus extra risico lopen verzoeken we u om nog secuurder te zijn als normaal op de persoonlijke hygiëne. 
 10. Om zo min mogelijk aandacht op ons te vestigen, verzoeken we u heel vriendelijk om voorlopig even geen kiekjes of berichtjes op social media etc. te doen.
 11. Mochten er veranderingen komen of nog verdere maatregelen volgen dan melden we dat direct hier.
 12. Neem alle maatregelen serieus want we zullen moeten handhaven voor uw gezondheid en die van uw mede gasten. 
 13. Als u vragen heeft, doe dit dan bij voorkeur telefonisch of per app, zorg voor zo min mogelijk contacten. 

Corona update 21 april 2020

Zoals iedereen hebben we zojuist de persconferentie gevolgd van Mark Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM. Het was een duidelijke toespraak maar niet voor onze sector. 

Inmiddels wordt er in onze branche koortsachtig overlegd, gelobbyd, gewikt en gewogen. Nederland is opgedeeld in 25 veiligheidsregio's en die bepalen voor een groot gedeelte de gang van zaken. In onze branche worden dus allerlei initiatieven en concpeten gemaakt  om zo snel mogelijk open te kunnen onder strikte voorwaarden. Inmiddels zijn er ver gevorderde concepten en protocollen uitgewerkt om de 1,5 meter economie in de recreatiesector te kunnen voeren. Wanneer onze veiligheidsregio een definitief besluit gaat nemen is nog niet zeker. Vooral een perspectief zou het voor iedereen een stuk dragelijker maken en gelukkig begint dit besef toch langzaam vorm te krijgen.  

We doen er zelf uiteraard alles aan om de voorwaarden zo gunstig mogelijk te maken om snel te kunnen openen. Rob heeft inmiddels bij het grote toiletgebouw de chemische toilet-leegpunten van binnen in het gebouw naar buiten gebracht, in de hoop dat dit een versnelde opening kan bewerkstelligen. Verder hebben we overal instructies gemaakt om de 1,5 meter afstand overal te kunnen garanderen etc. etc. etc. Elke verandering of aanpassing die in ons vermogen ligt, grijpen we aan om snel te kunnen openen. 

We willen nogmaals iedereen enorm danken voor zo veel begrip, medeleven en fijne reacties. Dit sterkt ons om er voor te vechten om u heel snel te mogen verwelkomen.  

 

 

 

Corona update 2 april 2020                                           

We willen allereerst alle gasten enorm danken voor uw hartverwarmende, steunende en bemoedigende reacties via Facebook, mail, telefoon en App. Zonder uitzondering is iedereen meedenkend, lief en hoopgevend. We hebben geen enkele negatieve reactie ontvangen en sommigen hebben ons zelfs tot tranen toe geroerd door eigen initiatieven. Dit hart onder de riem, geeft ons heel veel steun. 

In onze vorige update hebben we aangegeven dat we om een aantal redenen even af zouden wachten om te openen op 1 april. Door onze veiligheidsregio is gisteravond laat besloten dat we nu verplicht dicht moeten blijven, wat gaat gelden voor alle campings zoals de onze. Voor ons blijft dus de situatie even onveranderd. Vanavond worden er wellicht nog meer verscherpte maatregelen aangekondigd. 

Hoe lang dit gaat duren kunnen we uiteraard samen proberen te beinvloeden. Hoe meer mensen thuis blijven en zich aan alle richtlijnen houden, hoe eerder we het virus beheersbaar krijgen en hoe eerder alle beperkende maatregelen versoepeld kunnen worden en hoe eerder wij weer open kunnen. 

Nogmaals voelen wij ons bevoorrecht met u allen en hopen u allemaal zo snel mogelijk in goede gezondheid te kunnen verwelkomen. 

Rob en Joyce

 

 

Corona update 31 maart 2020

Na het bekijken van de persconferentie heden avond, de verzoekende woorden van Minister President Mark Rutte, de onduidelijkheden vanuit de overheid en morele overwegingen hebben wij besloten de opening van het kampeerseizoen op te schorten tot een later te bepalen tijdstip. Wij hebben er echt  de afgelopen week alles aan gedaan om risico's te vermijden maar zouden het onszelf nooit vergeven als er door ons toedoen iemand in gevaar zou komen. Het gaat ons echt aan het hart en de beslissing valt ons erg zwaar. 

We communiceren de nieuwe datum zodra we duidelijkheid hebben, dus check regelmatig deze site. 

 

 

Corona update 25 maart 2020

Na heel veel slapeloze nachten, wikken en wegen,  brancheorganisatie raadplegingen etc. hebben we besloten (mits er vanuit de gemeente of regering  geen verbod of lock down komt),  om op 1 april wel open te gaan.

We willen u ondanks deze onzekere en gruwelijke crisis van harte welkom heten,

Maar….. wel met een aantal hele duidelijke opmerkingen en met alle strikte adviezen van de regering, gemeente en RIVM op het hart gedrukt !

Alleen als u volledig meewerkt, kunnen we dit samen doen.

Er kunnen controles uitgevoerd worden. Als er afwijkingen van deze regels plaats vinden kunnen we alsnog gesloten worden en/of boetes ontvangen.

 1. Als u ziekteverschijnselen heeft zoals hoesten, benauwdheid, koorts etc. mag u absoluut niet uw huis verlaten en dus ook niet naar de camping komen. Neem dit serieus zodat u anderen niet in gevaar kunt brengen. Bij geringe twijfel, blijf dan thuis.
 2. Neem overal 1,5 meter afstand van uw mede gasten, schud geen handen en knuffel niet, ga niet bij elkaar op de koffie of borrelen. Neem continu de afstand van 1,5 meter in acht. Mocht u onverhoopt toch hoesten of niezen, doe dit dan zoals geadviseerd in uw ellenboog en was direct uw handen grondig.  Als u ziet dat er te veel andere gasten bij het sanitair zijn, wacht dan op gepaste afstand tot er meer ruimte is.
 3. Was voor binnenkomst van het toiletgebouw en de Doos uw handen elke keer minimaal 20 seconden. Buiten staat een tafeltje met zeep. Was verder uw handen bij elk contact met knop, deurklink, kraan en toiletbezoek minimaal 20 seconden grondig. Er zullen uiteraard zeeppompjes bij het sanitair staan. 
 4. Alléén ingeschreven gasten, krijgen toegang tot het landgoed. U mag géén bezoekers/logés ontvangen. In geval u hulp nodig heeft, mag dit maximaal met 1 of 2 personen en dan zonder gezin. Helaas ook voor oppasoma's en -opa's,  kunnen we geen uitzondering maken.
 5. Dit zal dus ook met Pasen, Moederdag etc. gelden. Wij kunnen hier geen uitzonderingen op maken. Wij zullen aangeven wanneer dit weer wel mag.
 6. Bij de WIFI ruimte verzoeken we u voorlopig buiten plaats te nemen zodat u die 1,5 meter afstand kunt houden. Raak in de receptie/winkeltje niets aan wat niet nodig is.
 7. Uiteraard zullen wij zelf nog vaker schoon maken als u van ons gewend bent en alle contactpunten extra behandelen, extra ventileren, en alles wat nodig is om de risico's te beperken. Daar we altijd zelf schoonmaken en dus extra risico lopen verzoeken we u om nog secuurder te zijn als normaal op de persoonlijke hygiene. 
 8. Mochten er nog verdere maatregelen volgen dan melden we dat direct hier.

Neem dit alles erg serieus, breng niemand in gevaar  en laat ons niet onnodig politieagent spelen. Wij kunnen namelijk niet anders dan handhaven.

Kijk regelmatig op deze site om eventuele veranderingen snel te vernemen.

Zodra er ontwikkelingen of veranderingen zijn zullen we dit op onze website met u communiceren.

 

****************************************

 

Corona update 23 maart 2020

Lieve gasten,

Daar we steeds meer vragen van gasten ontvangen of we open mogen/willen/kunnen op 1 april, even deze update:

“We weten het nog niet” !

We zouden niets liever willen maar kunnen nog geen definitief besluit nemen. Veiligheid voor alles. 

Kijk regelmatig op deze website of op facebook. Zodra we zekerheid hebben, zullen we dit direct met u communiceren.

Blijf allemaal gezond !