Leuke cadeautjes o.a. hydrolaten

Een hydrolaat, biologische thee of rauwe koudgeslingerde honing.

Een cadeautje voor de oppas van de hond, uw schoonmoeder of gewoon voor u zelf. 

 

Nieuw vanaf dit jaar zijn onze natuurzuivere hydrolaten. Delicaat geurend naar bloemen of planten. Nul chemische toevoegingen, alleen de zuivere geur van de bloemen of planten. Onze hydrolaten zitten in Miron glazen flesjes. Dit is glas wat geen licht doorlaat en dus de houdbaarheid van een produkt verlengd. Tevens zit er op de flesjes een verstuiver zodat u telkenmale zuivere geuren op uw huid vernevelt. Bewaar de hydrolaten bij voorkeur koel.

Hydrolaten zijn dus de schepping van het destillatieproces. Waterdamp zoekt zich een weg door de versgeplukte bloemen en plantendelen en condenseert vervolgens. Door de veelheid aan inhoudsstoffen kunnen ze therapeutisch ingezet worden. Ze zijn een op zichzelf staand natuurlijk product en kunnen als zodanig niet synthetisch in het laboratorium geproduceerd worden. Kwalitatief goede hydrolaten moeten langzaam gedestilleerd worden met een betrekkelijk lage temperatuur (rond 100°C). In de praktijk betekend dit dat een destillateur (wij dus) moet kiezen tussen de productie van een etherische olie of een hydrolaat. Kiezen voor een hydrolaat betekent dat er altijd gedestilleerd moet worden van verse planten. Gemiddeld zit er 0,2 % etherische olie in een hydrolaat. Daar er enorm veel bloemen/planten nodig zijn voor etherische olie, kiezen wij dus voor hydrolaat.  Alle hydrolaten hebben een sterk genezende werking en soms worden de therapeutische werking van de etherische olie overtroffen. Alle hydrolaten zijn verkoelend, licht ontstekingsremmend, genezend op een aantal klachten en toniserend. 

Roos hydrolaat : Hier gebruiken we de bloemblaadjes van 10 soorten bottelrozen voor daar deze veelvuldig bloemen geven en hypnotiserend en zalig ruiken. De geur is bloemig en ruikt zeer intens naar rozen. Een voordeel is dat de pluk van de blaadjes niet nadelig is voor de produktie van de rozenbottels. De botteltjes zitten al onder de bloem verstopt.  De complexe samenstelling van natuurllijk roos hydrolaat is niet na te maken in het laboratorium. Daarom zijn synthetische rozenwaters die in veel drogisterijen te koop zijn, alleen maar zoet met een vlak rozengeurtje (en je krijgt er hoofdpijn van), niet te vergelijken met natuurlijk rozen hydrolaat.  Analyse van roos-hydrolaat laat onder andere de volgende inhoudsstoffen zien: ethanol (bactericide=bacteriedodend middel), linalol, fenyl ethyl alcohol (microbendodend), geraniol (o.a. schimmeldodend). Rozenwater heeft een brede toepassing. In feite zou je kunnen zeggen dat het voor elk huidtype te gebruiken is. Roos hydrolaat wordt vooral bij de verzorging van de gezichtshuid aangewend. Het hydrolaat wordt gewaardeerd om haar samentrekkende, tonifierende, celvernieuwende en verzachtende werking. (Bron Aromecum door Drs. Harmen Rijpkema). Net voor het slapengaan even op je kussen nevelen of gewoon even over je haar sprayen. 

Munt/mint hydrolaat: We gebruiken hier wollige munt voor daar deze munt lange geurige takken met grote bladeren maakt. Het heerlijke frisse mint hydrolaat zorgt voor een goede vochtbalans en heeft een matterende werking op de huid. Mint werkt kalmerend en verkoelend en kan ingezet worden om letterlijk het hoofd koel te houden en daarmee hoofdpijn te voorkomen of te verminderen.

Munt heeft de unieke eigenschap dat het de geïnfecteerde huid verzacht en kalmeert, mits gebruikt in een lage dosis. Bovendien helpt munt hydrolaat tegen jeuk van bijvoorbeeld insectenbeten. Munt heeft antibacteriële eigenschappen en om die reden wordt het vaak gebruikt als ingrediënt in veel reinigingsmiddelen. Mint hydrolaat kan zelfs acne verminderen.

De sterke anti-oxidanten die aanwezig zijn in muntblaadjes geven de huid een natuurlijke glans en hydrateren de doffe en droge huid. Munt bevat van nature salicylzuur. Salicylzuur in een lage dosering helpt puistjes en vlekken voorkomen en kan zelfs meeeters laten verdwijnen. Mint hydrolaat helpt het verstoppen van de poriën voorkomen. Tevens is het heelijk verkoelend na het scheren, irritatie wordt vermindert. 

Basilicum hydrolaat: We gebruiken hiervoor de genovese basilicum met bloemetjes uit de koude kas. In de kas worden dit prachtig grote planten met vlezige en enorm geurige bladeren. 

Therapeutisch in te zetten door op het gelaat, lichaam en haren te sprayen als zenuwtonicum - ondersteunend bij allergie op de luchtwegen (o.a. astma) -  kalmerend  voor het spijsverteringstelsel - bevordert  de eetlust - stimulans voor de lever en de gal. Bijnierschorstonicum, Afrodisiacum, Antihisticum.

Uitwendig gebruik : Insectenverdrijver (sprayen) - gorgelwater bij keelpijn - massage hoofdhuid bij mentale stress en spanningshoofdpijn. Velen houden van de geur en gebruiken deze als mannenparfum. 

Culinair : Als smaakmaker in kruidige gerechten, pesto, salades, dressings en soep. Spray het hydrolaat over een tomatensalade met bijvoorbeeld Mozarella. 

 

 

  • Hydrolaten

   De delicate geur van een bloem of plant................Zalig ruikende geuren voor verstuiving op gezicht, haar, hoofdkussens of handen. Volledig natuurzuiver en veilig.

  • Hydrolaten
  • Hydrolaten
  • Hydrolaten
  • Hydrolaten