Chayote Sechium Edule Landgoed de Wildert te Bosschenhoofd kopen.....

Hele gezonde en makkelijke groente

Lang houdbaar....

Een klimmer met een enorme opbrengst !

 

Vorig jaar zijn we begonnen met het zelf kweken van Chayotes. De opbrengst was gigantisch te noemen. Vandaar dat we de Chayote (Sechium Edule)  nu te koop aan kunnen bieden bij Landgoed de Wildert te Bosschenhoofd. Per plant oogsten wij ca. 50 vruchten.

  1. Zet de vruchten die u hier gekocht heeft zo lang mogelijk koel en droog weg in deze bloempot.
  2. Op een gegeven moment wordt de vrucht zacht doordat de groei van de plant de energie van de vrucht verbruikt.
  3. Dan is het tijd om de bloempot met goede potgrond te vullen. Doe de vrucht voor 2/3 in de potgrond. De inmiddels gevormde scheut moet net boven de grond uitsteken.
  4. Zet pot met plant nu nog steeds koel maar wel vol in het licht neer. De plant begint nu al flink te groeien. Om deze in toom te houden kunt u hem al snoeien.
  5. Zodra de ijsheiligen voorbij zijn mag de plant in de volle grond.
  6. De plant is een enorme klimmer met prachtige gedraaide hechtranken. Heeft u een pergola, schuur of hekwerk om tegen aan te klimmen dan is het vanaf nu alleen maar genieten. Zet hem in de zon en geef regelmatig water en ook wat compost of biologische mest.
  7. Pas laat, zo in augustus ziet u de eerste vrouwelijke (enkele bloem) en mannelijke bloemen (trosje bij elkaar) ontstaan. Op het steeltje van de vrouwelijke bloem begint de vrucht te groeien. De oogst start als de vrucht de grote heeft van een flinke vuist.
  8. U kunt de vruchten oogsten en mits koel, donker en droog bewaard kunt u ze tot maart het volgende jaar eten.

             Heel veel kweek plezier !