De Blije Wei

Het hoofd leeg.....

Mijmerzone voor eigen gasten.

Gewoon helemaal niets..............

De Blije Wei

Het veld achter het sanitairgebouw (de Zwaluw) hebben we sinds januari 2023 omgedoopt naar "de Blije Wei". Voorheen werd dit veld begraasd door onze 3 ezels. Echter eten ezels niet alleen gras......gevolg was dat alles steeds kaler werd. Piet, Marie en Bonus staan nu een wei verder. Zij kunnen gekroeld worden via het hek rechts achter op dit veld. 

De Blije Wei is niet bedoeld om te kamperen maar om heerlijk te wandelen, mijmeren, luisteren, genieten, zitten, lezen, chillen, schilderen etc. Het zal enige jaren in beslag nemen om de wei weer volledig in het groen te zetten. We hebben in het najaar rondom Rhododendrons (soorten: Ponticum roze, Cunningham White, Catawbiense Grandiflorum, Roseum Elegance en Marcel Menard) geplant en ook de kaal gegeten beukenhagen die er stonden hebben we vervangen voor Rhododendrons. In de open gedeeltes hebben we reeds een aantal oude fruitboomrassen met bewaarfruit en waardevolle andere struiken en bomen gezet , zodat er in de winter voor ons en de beestjes ook nog van alles te peuzelen valt.  Dit zullen we in de loop van de tijd nog wat uitbreiden. Verder gaan we proberen op de wei nuttige bloemen etc. voor de insecten te zaaien. Dit zal de eerste jaren nog niet helemaal lukken want we willen niet ploegen of frezen. We zaaien o.a. klavers, koolzaad en zonnebloemen in de gedeeltes naast het gemaaide pad. Hoe alle groene "probeersels" precies uit zullen pakken, maakt het spannend..........

We hebben nu reeds een begin gemaakt met het planten van allerlei bomen en struiken. Het verzoek is om niet van deze bomen te oogsten of plukken. De meeste bomen en struiken zijn nog klein maar op den duur zal het een mooie bonte verzameling zijn: Rhododendrons, appels, peren, amandelen, walnoten, vijgen, Magnolia's, kronkelhazelaars, hazelaars, tamme kastanjes, boeren jasmijn.......en wat er in de toekomst nog bij komt. 

Op  het hele landgoed en dus ook op deze wei hebben we heel veel extra vogelhuisjes opgehangen om nog meer vogels een gemakkelijke nestmanier te verschaffen.

 

 

  • De Blije Wei

   Wandelen, luisteren, mijmeren en verder helemaal niets......

  • De Blije Wei
  • De Blije Wei
  • De Blije Wei
  • De Blije Wei