Duurzaam

Zuinig op de natuur

En......vooral een zo klein mogelijke voetafdruk !

duurzaam-biologisch-kleine voetafdruk-bewustwording-tegen verspilling-anti bestrijdingsmiddelen-tevredenheid

  1. Neem een zaklampje mee ⇒ Om de natuur zo min mogelijk in de war te brengen is er 's nachts verlichting, maar beperkt. Het is dus raadzaam om een zaklampje mee te nemen in geval u naar de toiletten loopt. 
  2. Voorheen was  het meenemen van een emmer water 20 eurocent. Het doel was om vespilling van warm water tegen te gaan. We hebben dit als proef vanaf 2021 gratis gemaakt. Maar ook hierbij vragen we uw begrip om hier verspilling tegen te gaan. Het is niet nodig uw caravan te poetsen met warm water. 
  3. We krijgen regelmatig opmerkingen over de mogelijkheid voor vuurtjes, vuurpotten, vuurkorven of open vuurtjes. We kunnen hier kort over zijn. Dit kan niet bij ons. We zijn in het bos gelegen en het risico als er op verschillende plaatsen op het terrein vuurtjes zouden worden gemaakt is te groot. Dus het is helaas ook niet mogelijk om en kachel in een zogenaamde tipitent te gebruiken. Een bbq mag maar dan ook alleen met houtskool of een gas bbq en met de nodige voorzorgsmaatregelen. Wellicht een alternatief :" Bij goed weer steken we op zaterdagavond de centraal gelegen pizza oven aan".  U kunt hier heerlijk aanschuiven met uw zelf meegebrachte pizza en genieten van de sfeer en lekkere luchten. 
  4. We gebruiken op het landgoed alleen natuurlijke schoonmaakmiddelen en absoluut geen bestrijdingsmiddelen. 
  5. We planten ieder najaar nieuwe bomen aan. Elk jaar andere soorten om de diversiteit te vergroten en er tevens voor te zorgen dat er srpeiding is in geval er ergens een plaag ontstaat. Door divers aan te planten is het riscio van uitval beter op te vangen. 
  6. Voor de vogels maken we houtwallen. Deze houtwallen maken we alleen van dode bomen. We kappen geen gezonde.............
  7. We doen echt aan vuilsortering. Dit voor het milieu en tevens om de kosten voor het vuil ophalen te minimaliseren. Lees verder bij de voorziening afval.
  8. Overal op het landgoed hangen vogelhuisjes en vleermuiskasten.