Gebruik Pizzaoven

Elke zaterdagavond gaat de pizzaoven aan ......

Italiaanse sferen !

Op zaterdagavond gaat standaard de pizzaoven aan. U brengt zelf een pizza mee en kan hem dan afbakken in de hout gestookte oven vanaf ca. 18.00 uur. 

GEBRUIK PIZZAOVEN LEES DIT EVEN AANDACHTIG DOOR

 1. Allereerst en van groot belang”de oven is erg heet !!!!!”. Aan de binnenkant kan de temperatuur oplopen tot boven de 500 graden. Let dus heel erg op kleine kinderen. Neem voldoende afstand tussen uw armen en de randen van de voorkant van de oven. 
 2. Als het weer het toe laat, stoken we standaard op zaterdagavond de pizzaoven aan. Dit is niet zo maar gebeurd. Het duurt ongeveer 7 uur voor de oven goed op temperatuur is en er voldoende pizza’s in gebakken kunnen worden. Rond de klok van 17.30 uur de bewuste avond kan het vuur en as opzij geschoven worden en kan het feest beginnen. Hierna kunt u zelf de pizza's in de oven doen en bakken.
 3. Het is de bedoeling dat u zelf pizza’s, drankjes, borden en bestek en e.v. stoelen en een tafel meebrengt. Er staan ook wel een aantal tafels, maar die kunt u niet reserveren, wie het eerst komt die het eerst maalt.
 4. De een zal er voor kiezen een kant en klare pizza mee te brengen en de ander kan hem op het aanwezige roestvrijstalen blad ook weer met zelf meegebrachte ingrediënten zoals tomatensaus, kaas, salami, kappertjes, paprika, champignons etc. samenstellen. Breng dan dus extra bloem en een deegroller mee op het deeg te kunnen prepareren. Of haal bij de Action een goedkope pizzabodem met antiaanbaklaag. U kunt de pizza’s net zo luxe maken als u wilt, niks moet alles mag.
 5. Bij de oven is een pizzaschep aanwezig, zorg dat hier een beetje bloem op zit zodat de pizza makkelijk op en af de schep schuift. Mocht u zelf bakken, begin dan vooraan met een klein stukje pizza om te kijken hoe warm de bodem van de oven is, het zou zonde zijn als de pizza verbrand. U kunt hem daarna e.v. altijd nog iets naar achteren schuiven want daar is het warmer. Fixeer u niet op de oventijden van thuis, dit werkt echt anders. 
  Pas altijd op voor uw armen !
 6. Het zal overbodig zijn, maar gebruik de oven om beurten.
 7. In geval het erg lekker weer is, zullen er veel gasten zijn die pizza willen bakken, houdt er dus rekening mee dat het niet: “hap slik weg” kan zijn. Ga lekker ontspannen zitten en geniet van het gezelschap, de natuur en de lekkere geuren. 
 8. Reserveren van de oven is niet mogelijk, als we hem stoken is iedereen van harte welkom. De oven is bedoeld voor onze eigen gasten (en e.v. hun bezoek). Éen van de voordelen/privileges dus als kampeerder van Landgoed de Wildert. 
 9. Het gebruik van de oven is gratis, even achteraf opruimen zou wel erg fijn zijn.
 10. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet mee te eten, maar wel lekker met een drankje te komen kijken en ruiken. 
 11. We verzoeken u heel vriendelijk doch met klem niet met de auto de benodigde materialen als tuinstoelen, etenswaren etc. heen en weer te vervoeren naar en van de pizzaoven. Gebruik van auto’s ondermijnt de rust van het landgoed en het “Bourgondische gevoel” gaat een deeltje verloren met auto’s in zicht. Hier waken wij altijd voor. 
 12. Radio’s e.d. lekker thuis laten, een gitaar ( en harp is ook leuk) bijvoorbeeld meer als welkom.

 

Wij hopen dat “het stoken der pizzaoven” wederom een succes zal zijn dit jaar en wensen u allen veel smakelijke en gezellige momente