Rauwe honing van het landgoed.

Alle goede eigenschappen zijn dus nog aanwezig.

Het zoete goud....

Op het landgoed hebben we een aantal bijenkasten staan. Ten eerste voor de bestuiving van de moestuin en ten tweede vanwege het gezonde zoete goud.

Nadat de dames de honingraten hebben gevuld, dekken ze ieder vakje af met een dun laagje was ter conservering en omdat de honing er anders uit zou lopen.

Net voor het slingeren van de honing, haalt de imker met een soort fijne kam de hoedjes van de raten af en plaatst de volle raten in een speciale centrifuge. Op deze manier wordt de honing er koud uitgehaald wat er voor zorgt dat alle gezonde facetten van de honing bewaard blijven. Na het filteren van de honing, doen we de honing in potten.

Slechts zelden hebben we ook heidemelange honing. Deze hoing is arbeidsintensiever en dus ietsje duurder. Deze honig wordt met een soort prikmat uit de raten gerommeld en wordt 2 maal geslingerd. De honing is gelei-achtig en mits u hem niet te hoog verwarmd beoordevol gezonde enzymen. De smaak is aromatisch en erg lekker. Daar een bij van nature gelukkig niet alleen op heidebloemen vliegt kan er ook een vleugje bloemenhoning door zitten. Daar pure heidehoning eigenlijk in Nederland nauwelijks te slingeren is, noemen we het heidemelange honing. Aan de verzegeling van de raten te zien, is het dit jaar wel een hoog percentage heide. 

 

  • Honing van het landgoed.

   Rauwe honing van het landgoed. Op traditionele wijze koud uit de raten gehaald. Onze honing wordt ook na verloop van tijd harder, dit is een natuurlijk proces en doet geen afbreuk aan de smaak. De honing die u veelal in de winkel koopt is verwarmt geweest (daarom blijft hij vloeibaar) zodat alle goede enzymen verloren gaan.

  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.