Rauwe honing van landgoed de Wildert in Bosschenhoofd

Alle goede eigenschappen zijn dus nog aanwezig.

Geen toegevoegde Chinese suikers.

Het zoete goud  beschikbaar op Landgoed de Wildert, zonder toegevoede chinese suiker brouwsels.

Op het landgoed hebben we een aantal bijenkasten staan. Ten eerste voor de bestuiving van de moestuin en ten tweede vanwege het gezonde zoete goud. In onze moestuin is een overvloed te vinden van Borage, Goudsbloem, Oost Indische Kers, Echinacea, Hemerocalis etc etc. Als er door een droge periode weinig bloesem meer in de bomen te vinden is, blijven er in onze moestuin genoeg bloemen beschikbaar. Het is dan ook een gonzende massa......

Heel veel mensen met bijvoorbeeld hooikoorts weten ons te vinden voor de goede kwaliteit honing. 

Nadat de hofdames de honingraten hebben gevuld, dekken ze ieder vakje af met een dun laagje was ter conservering en omdat de honing er anders uit zou lopen.

Net voor het slingeren van de honing, worden met een soort fijne kam de hoedjes van de raten af gehaald en worden de raten in een speciale centrifuge geplaatst. Met de hand wordt "de centrifuge" aan geslingert. Op deze manier wordt de honing er koud uitgehaald wat er voor zorgt dat alle gezonde facetten van de honing bewaard blijven. Na het filteren van de honing, doen we de honing in potten.

Onbewerkte honing zal versuikeren. Dus als de honing dik wordt, weet u dat u koud geslingerde honing heeft.

Zoals u in februari 2024 heeft kunnen zien in een documentaire van de Keuringsdienst van Waarde, wordt het overgrote deel van de honing uit de supermarkt met een heel groot percentage Chinese suikerstroop vermengd. Dit zorgt er voor dat deze honing slecht voor de gezondheid is ipv goed.  

 

 

 

  • Honing van het landgoed.

   Rauwe honing van het landgoed. Op traditionele wijze koud uit de raten gehaald. Onze honing wordt ook na verloop van tijd harder, dit is een natuurlijk proces en doet geen afbreuk aan de smaak. De honing die u veelal in de winkel koopt is verwarmt geweest (daarom blijft hij vloeibaar) zodat alle goede enzymen verloren gaan.

  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.
  • Honing van het landgoed.