Voor een soepele samenwerking even wat regeltjes.

Gelieve deze regeltjes bij gelenheid even door te lezen....

Sorry, het oogt even streng !

 

 1. Plaats uw caravan zo ver mogelijk naar de achterkant van de plaats, zodat de grasgrens niet onnodig verschoven wordt. De caravan dient in dezelfde richting geplaatst te worden als de andere caravans op het zelfde veldje. Heeft u twijfel of wilt u de caravan anders plaatsen, dan kan dit alleen na overleg met ons. 
 2. Wilt u na het plaatsen van uw kampeermiddel uw auto zo spoedig mogelijk op de parkeerplaats zetten. Wij houden de veldjes autovrij.
 3. Op het gehele landgoed dient u stapvoets te rijden.
 4. Ga met respect om met de natuur. Op het landgoed leven veel zoogdieren en vogels, laat deze in hun natuurlijke omgeving ongemoeid. Gebruik geen bestrijdingsmiddelen of klemmen tegen beestjes en schroef niet in bomen. 
 5. Wij houden uiteraard zoveel mogelijk rekening met de door u uitgekozen plaats, maar in onverwachte gevallen kunnen wij hiervan afwijken.
 6. Tussen 23.00 uur en 07.30 uur geldt de nachtrust.
 7. Het is nooit toegestaan geluid te produceren (bijvoorbeeld radio of tv) zodanig dat het buiten uw kampeermiddel hoorbaar is.
 8. Tussen 23.00 uur en 07.30 uur is het niet toegestaan gebruik te maken van uw auto op het landgoed. U kunt uw auto bij terugkomst tussen 23.00 uur en 07.30 uur plaatsen op de parkeerplaats buiten het landgoedhek.
 9. Het pasje van het landgoedhek is persoonsgebonden. U mag het nooit door geven aan een ander. Het is "de sleutel" van onze tuin dus we rekenen er op dat u dit met ons bewaakt. Dit is ook ter bescherming van uw eigendommen en onze eigendommen.
 10. Wij laten katten toe op het landgoed (mits aangelijnd), honden niet.   
 11. Uw bezoekers en logees zijn verplicht entree te betalen op het landgoed. Lees hier voor de uitgebreide beschrijving via voorzieningen naar bezoekers. 
 12. Auto's van bezoekers hebben nooit toegang voorbij het landgoedhek.  
 13. Het is nooit toe gestaan om uw kampeermiddel te verhuren. De inschrijving is naamsgebonden en dus ook niet overdraagbaar aan een ander. We hebben met u tijdens de eerste kennismaking een uitgebreid gesprek gehad waarin we alles onder het genot van een kopje koffie of thee uit hebben gelegd zodat de wederzijdse verwachtingen duidelijk zijn. Mocht u uw kampeermiddel uitlenen aan uw kinderen of ouders dan kan dit wel, maar ook hier is het niet de bedoeling dat u dit overdrijft. Veel wisselingen zorgt dat de rust in het geding komt. U dient dan wel het dan geldende nachttarief te betalen, ook als u er zelf niet bent. We willen graag weten wie er bij ons verblijft dus geef dit even tijdig aan ons door. U kunt de uitgebreide beschrijving over bezoekers nog verder lezen onder de voorziening bezoekers. 
 14. De plaats die u gebruikt is persoons gebonden. Mocht u uw kampeermiddel verkopen dan kunt u nooit uw plaats door geven aan een ander, ook niet als u het seizoen niet afmaakt. Dus ook het kampeergeld van een niet afgemaakt seizoen kan niet meer over genomen worden.  Alleen wij beslissen wie welke plaats toegewezen krijgt. Met elke nieuwe gast doen wij graag een kopje thee aan de picknicktafel om alles uit te leggen en in geval onze gezamelijke verwachtingen overeen stemmen, kunnen wij een nieuwe gast inschrijven. Met deze nieuwe gast maken we dan opnieuw een prijsafspraak.       
 15. De ruimte om uw kampeermiddel dient geen ratjetoe van prullaria te worden. Geen kabouters of overdreven plantenbakken etc. 
 16. De buitenverlichting dient subtiel te zijn. Dus een enkel buitenlampje mag, maar maak er geen startbaan van. Het is een natuurcamping waar de natuur niet gebaat is bij overdreven veel lichtjes. 
 17. Als u een seizoenplaats van 6 maanden bij ons heeft, mag u 1 opbergkist/schuurtje op uw plaats neer zetten. Deze kist is echt gebonden aan maten. De kist mag maximaal 3 m3  in volume hebben (dus bijvoorbeeld 1 m. x 1,5 m. x 2 m.). De kleur van de kist moet in een gedekte kleur zijn, dus bij voorkeur donkergroen of zwart. De kist mag alleen in overleg met ons geplaatst worden. We bepalen samen de plaats zodat hij ook voor andere gasten niet hinderlijk is. Als u vertrekt moet u de kist zelf meenemen of afvoeren, u kunt hem niet laten staan. Neemt u een kist van een ander over, houdt er dan rekening mee dat u bij vertrek deze kist ook af dient te voeren. U kunt hem niet laten staan en er van uit gaan dat wij dit doen. U mag onder uw kist bijvoorbeeld tegels leggen maar het aanleggen van tegelpaadjes is niet toe gestaan. 
 18. Het grove maai- en snoeiwerk doen wij. Waar we bij kunnen komen, maaien we indien wij dit nodig vinden. Maar het landgoed is geen park maar een bos. We waken er voor dat het allemaal te gecultiveerd wordt. De charme van een boscamping zou hierdoor verloren gaan. Dit komt er op neer dat het gras soms te lang is en soms te kort. We moeten in de winter soms ook met wat grover geschut op de plaatsen komen om degelijk te snoeien en wij doen dit niet met fluwelen schoentjes. Bomen zorgen voor vruchten en bladeren en die vallen uiteraard in de herfst op het gras. Tevens zijn de weersomstandigheden erg bepalend voor de grasmat. Ergert u zich hier aan, pak dan een hark en hark eikels, bladeren, stokjes etc. onder de bosjes of achter uw kampeermiddel in het bos. Dit oogt misschien even wat slordig maar voor de natuur is dit de beste oplossing. De natuur heeft graag de grond bedekt tegen uitdroging en voor allerlei insecten. Onder de bomen zorgt bijvoorbeeld schaduw of zuren in bladeren dat er op bepaalde stukken bijna onmogelijk goed gras wil groeien. Neem dit op de koop toe. De natuur bepaalt in dit soort gevalen. Heeft u wat verder in de zomer last van bramentakken of andere overhangende takken rond uw kampeermiddel dan mag u deze zelf wegknippen bij hinder. Bij regenachtig weer zullen takken inderdaad wat meer overhangen. Overdrijf dit echter niet, in de winter pakken wij het weer grondig aan. 
 19. Barbecuen is alleen toegestaan met kolen en niet met stokken of ander hout. Uiteraard dient het veilig te gebeuren, dus zorg altijd voor water of ander blusmateriaal en houdt de barbecue verwijderd van de grond.
 20. Gebruik het liefst bioligisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en afwasmiddel. Het merk Ecovert bijvoorbeeld heeft een ruim assortiment.
 21. U mag het toiletpapier dat wij verstrekken in de toiletautomaten gewoon in het toilet gooien. Dit toiletpapier is speciaal en oplosbaar door water. Daar we niet op het riool aangesloten zijn, komt het soort toiletpapier erg nauw. Gebruikt u gewoon toiletpapier dan zouden onze pompen kunnen vastlopen met alle gevolgen van dien. Gelieve maandverband, luiers, tampons en snoetenpoetslapjes etc. in de afvalbakjes van de toilettten te deponeren. In het grote sanitairgebouw zitten deze verborgen achter de rvs klepjes. 
 22. U kunt buiten bij de speciale stortbakken uw chemisch toilet leeggooien en omspoelen. Ook hier verzoeken wij u om in de cassette van uw chemisch toilet alleen speciaal toiletpapier te deponeren dus niet het toiletpapier wat u thuis gebruikt. U kunt dit bij ons of in campingwinkels kopen. 
 23. Voor afval hebben we een glasbol, een papiercontainer, een ijzerbak, en een GFT kruiwagen. Deze containers staan rechts van de ingang. Wat er overblijft is dus restafval. Hiervoor vragen we uw medewerking. Het restafval is in de loop van de jaren een echte melkkoe geworden. Als bedrijf betalen we € 0,30 per KILO restafval. We verzoeken u dan ook om in de restafval container alleen echt restafval te doen. Dus geen grondzeilen, vlonders, tuinstoelen, stenen etc. Alleen kleine huisvuilzakjes. Al dit andere en zware materiaal dient u zelf elders naar toe af te voeren. Mocht u echt iets hebben waar u geen weg mee weet dan kunnen we dit tegen vergoeding voor u ophalen. Rob komt dan te voren kijken en geeft duidelijk aan wat de kosten van het af te voeren materiaal zijn. 
 24. Het douchen is bij de prijs inbegrepen en u kunt een emmer warm water tappen om af te wassen. We verzoeken u wel om zuinig met (warm) water om te gaan. Een kwartier douchen is niet nodig om schoon te worden.
 25. U kunt ons voor alle vragen aanspreken tijdens onze dagelijkse ronden.
 26. In sommige gevallen kan er worden afgeweken van deze regels, maar dit is alleen mogelijk na nadrukkelijk overleg met familie de Vries. Als er gasten zijn die onze regels niet recpecteren of gedrag vertonen wat niet in overeenstemming is met ons beleid dan hebben wij te allen tijde het recht om een gast de toegang tot het landgoed te weigeren of te verwijderen. Uw kampeermiddel zal dan ook van het landgoed verwijdert dienen te worden. 
 27. Geniet vooral van uw verblijf op Landgoed de Wildert !