Heerlijke pizza uit onze houtgestookte oven

Vers en zelfgebakken

Op een pizza is geen ingrediënt te gek. Op Landgoed De Wildert kunt u deze zelf bakken! De vaste pizza avond is zaterdag, maar bij lekker weer gaat hij vaker aan. 

We hebben een echte hout gestookte steenoven op het terrein, die bij goed weer op zaterdag wordt aangestoken. Het warm stoken van de oven duurt een aantal uur en vanaf 17.30 uur kunt u uw zelfgemaakte of bij de supermarkt gekochte pizza in de oven schuiven. U bakt de pizza zelf af. De pizza smaakt echt anders dan een pizza uit een gewone oven. 

Helaas is het niet toegestaan om op het landgoed zelf vuurtjes, vuurpotten, vuurkorven etc. te gebruiken. Een gasbbq of bbq-en met kolen mag, mits dit heel veilig en met de nodige voorzorgsmaatregelen gebeurt. 


 

Lees de instructies van onze pizzaoven

Biologische producten

We hebben een grote moestuin waar we niets, maar dan ook niets gebruiken dat naar gif riekt. Als we teveel oogst hebben, verkopen we dit op kleine schaal in de receptie. Uiteraard is dit in de zomermaanden vaker het geval dan in het voor- en najaar. In het winkeltje is ook jam te koop van onbespoten fruit en honing. De honing komt uit onze eigen bijenkasten, waaruit we rauwe, dus koud geslingerde honing halen.

Als de kippen goed in hun vel en veren zitten, leggen ze meer eieren dan we zelf kunnen eten. Als dit het geval is, verkopen we ze bij de receptie.